Miksi sosiaalialan opinnot?

 

Olen päätynyt opiskelemaan sosiaalialaa, koska haluan tehdä tulevaisuudessa työkseni tärkeää ja merkityksellistä työtä. Koen, että haluan työssäni auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Palkkaa en koe pääasiallisena syynä hakeutua sosiaalialalle ja koenkin, että jos haluaa nimenomaan rikastua työllään, niin sosiaaliala ei ole tällöin oikea ala.

Koen, että omalla menneisyydelläni on paljon vaikutusta siihen, miksi olen hakeutunut opiskelemaan sosiaalialaa. Olen kärsinyt aikoinaan monta vuotta koulukiusaamisesta ja tästä johtuen koen halua auttaa heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Erityisesti menneisyys näkyy siinä, että haaveilen kuraattorin työstä ja ylipäätänsä työ nuorten parissa kiinnostaa.

Hyvä työllistymistilanne vaikutti myös siihen, miksi olen hakeutunut opiskelemaan sosiaalialaa. Filosofian maisteriksi valmistuneena tuskailin työnhaun kanssa ja sen tosiasian kanssa, että en välttämättä maisterina löytäisi oman alan töitä. Toisaalta maisteriksi opiskellessani koin, myös että tulevaisuuden työ maisterina ei olisi ollenkaan yhteiskunnallisesti merkityksellistä ja haaveilinkin jo tuolloin, että voisin tehdä työtä, jolla on merkitystä.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin taustaa

Omaa taustaani