Omaa taustaani

 

Valmistuin lukiosta vuonna 2008. Jo lukion jälkeen koin kiinnostusta ihmisläheiseen työhön ja hainkin opiskelemaan sekä sosionomiksi ja sairaanhoitajaksi. En kuitenkaan päässyt kummallekaan alalle, joten vuosien myötä ajauduin ihan eri aloille. Ensin suoritin puolivuotisen talouskoulun, jonka jälkeen hain vuonna 2009 opiskelemaan kotitalousopettajaksi. En kuitenkaan päässyt opiskelemaan, joten lähdin samana vuonna suorittamaan erityispedagogiikan perusopintoja Alkio-opistoon Jyväskylän Korpilahdelle. Vuonna 2010 hain Turun yliopiston kulttuurituotannon- ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmaan ja pääsin ensimmäisellä kerralla sisään. Koin, että ala ei ollut oma juttuni, mutta opiskelin silti itseni filosofian maisteriksi ja valmistuin vuonna 2017.

Valmistumisen jälkeen en löytänyt oman alani töitä, joten tein töitä mm siivoojana ja henkilökohtaisena avustajana. Avustajan hommista tykkäsin, koska pääsin auttamaan ihmisiä ja sainkin vahvistusta sille, että haluaisin jatkossakin tehdä ihmisläheistä auttamistyötä. Jatkoin pari vuotta avustajan hommissa ja vuonna 2019 päätin, että haen uudelleen sosionomiksi.

Alun perin hain hakemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun. Satakunta valikoitui ensisijaiseksi paikaksi, koska olin aiemmin opiskellut Porissa, joten kyseessä oli tuttu kaupunki. Lisäksi ajattelin, että pienempiin ammattikorkeakouluihin olisi helpompi päästä sisään kuin esimerkiksi oman paikkakuntani Tampereen Amkiin. Pääsinkin ilokseni Poriin opiskelemaan.

Olin ajatellut jo ensimmäisen lukukauden aikana, että haen ensimmäisen vuoden jälkeen siirtohaussa Hämeenlinnaan opiskelemaan. Päätös piti ja koronapandemia vauhditti vielä enemmän haluani hakea siirtohaussa Hämeenlinnaan.

Ennen sosionomiksi hakeutumista ainoa kosketukseni sosiaalialan työhön ovat henkilökohtaisen avustajan työt, jota olen tehnyt ennen opintojen aloitusta kaksi vuotta ja joita olen jatkanut myös opintojen ohessa. Olen ollut nuorempana luonteeltani hieman ujo ja hiljainen, joten ehkä tästä johtuen en nuorempana hakeutunut esimerkiksi kesätöihin sosiaalialalle tai lähtenyt esimerkiksi opiskelemaan lähihoitajaksi yläasteen jälkeen. Pidin itseäni myös ehkä teoreettisempana ihmisenä kuin nykyään, jonka johdosta päädyin opiskelemaan lukioon.

Sosionomin opinnoilta odotan mielenkiintoisia kursseja, harjoitteluita ja muutenkin käytännönläheistä otetta opintoihin.

 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miksi sosiaalialan opinnot?

Blogin taustaa